doingword.com

Min make-up i sommar

June 14th, 2010

Jag tror det kommer bli en hel del mineralmake i sommar. Jag körde TiKei en del i vintras, men är så himla torr i huden på vintern så det ville sig inte så bra. Mineralpuder på min torra hy är inte snyggt. Så när jag var som torrast körde jag med mycket fuktkrämer, concealer (har en riktigt bra) på blemmorna och bronzepuder på kinderna och lite på näsrygg och haka. Thats it. Vad gäller mina porer så känns det som de har blivit mindre tydliga, därav ingen annan bas än denna. Självklart mascara också.

Nu när jag blivit brun och fått min hy i rätt bra skick igen (tack gode gud för dermalogica ultracalming cleanser) så har jag på morgonen borstat på mig lite TiKei mineralpuder (N3) och lite av deras bronzingpuder på kinderna. Känns fräscht och innehåller naturligt även lite solskydd. Lite av deras yellow concealer under ögonen. Och en lätt mascara på fransarna. Gillart.

Så detta blir nog basen för sommaren i år:

Rengöring:
Dermalogica Ultracalming cleanser när huden känns xtra känslig och bråkig, annars Dermalogica special cleansing gel.

ultracalming

Fukt:
Loreal Hydrafresh dagligt bruk, Dermalogica Active Moist efter soliga dagar eller om jag behöver xtra fukt.

loreal

Under ögonen/på blemmorna:
Mineralconcealer TiKei Yellow , Lancome Concealer Effacernes Longue Tenue om jag är torr (den är flytande och inte puderform).

Ansiktet:
Mineralpuder TiKei N3 (de dagar jag vill ha ett mer täckande resultat, oftast kör jag ingen foundation)

tik10-1

På kinderna:
TiKei’s mineralrouge
, eller deras bronzingpuder som rouge. Alternativt smashbox bronzer lights eller Dior Bronze Matte för mer “solkysst” look.Diorspf20På fransarna:
Maxfactor Lash Extension Effect eller Lancome Hypnôse Precious Cellslash_extension

Läppstift eller ögonskugga använder jag typ never. Nån vårdande läppglans i bland kanske. Läppsyl använder jag iofs. Nån ljus ögonskugga under ögonbrynen för att ljusa upp/pigga upp brukar jag kunna ha.

Bästa handkrämen för mig just nu (får lätt handeksem):
Aco’s skyddande handsalva Kostar typ ingenting och funkar riktigt bra. Har testat massor av handsalvor, både dyra märken och billiga. Samt de vanliga som tex Helosan. Funkar inte. Men den här håller torreksemet borta, yes! Den är ett fynd.

Entry Filed under: My everyday life,ÖVRIGT - Hudvård/Make-up

2 Comments

Add your own


Leave a Comment

hidden

Some HTML allowed:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed

Följ min blogg

 • bloglovin
 • Sök


  Fyll i och tryck enter

  Bloggar

  Familj
 • Fabian & Lo
 • Rebecca
 • Rickard
 • Vänner
 • Karin
 • Marie
 • Johanna
 • Fia