doingword.com

Bakning och fix

december 13th, 2010

I går hade vi en fixardag här hemma. Jag bakade bröd som blev kalasgott, vi tvättade 2 maskiner tvätt, plockade undan och påbörjade julklappsinslagningen (tejpen tog slut). På kvällen kikade familjen Lööw förbi och fikade och mös lite.

Brödet jag bakade blev en salig blandling av olika mjölsorter, då jag bara hade lite kvar i varje mjölpaket. Men det blev kanongott! Körde utifrån mitt favoritrecept, och det originalreceptet hittar ni på min receptsida – Kaisabröd

kaisab-1

1 kg grahamsmjöl (för mig blev det typ 400gr graham, 300 gr dinkel, 150 gr rågmjöl och 150 gr pumpafrön och linfrön)
1 pkt torrjäst
2 tsk salt
4 dl mjölk
4 dl vatten
2 msk rapsolja

 • Blanda mjölet med jästen och fröna. Häll sedan i den ljumma vätskan (låt vattnet, mjölken och oljan upphettas till ca 40 grader när du kör med torrjäst). Rör om ordentligt och tillsätt saltet. Det ska vara grötig konsistens. Låt jäsa ca 40 min under bakduk.
 • Rör om i gröten och ha i den i smorda formar brödade med grahamsmjöl (jag använde vetekli).
 • Låt jäsa 30 minuter under bakduk.
 • Grädda i ca 45 min – 1 timme på 225°c (45 minuter blir perfa i min ugn).

Entry Filed under: My everyday life, ÖVRIGT - Recept


Leave a Comment

hidden

Some HTML allowed:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed

Följ min blogg

 • bloglovin
 • Sök


  Fyll i och tryck enter

  Bloggar

  Familj
 • Fabian & Lo
 • Rebecca
 • Rickard
 • Vänner
 • Karin
 • Marie
 • Johanna
 • Fia