doingword.com

Actions och annat godis

januari 9th, 2011

Jag använder Lightroom 3 (Lr) när jag framkallar mina RAW-filer. Och där har jag skapat olika färdiga filter (kallas presets) som jag kan lägga på bilderna, i slutändan ungefär samma sak (fast helt annat tillvägagångssätt) som actions i (Photoshop) CS. När jag fyllde fick jag CS5 och har nu försökt skapa 70-tals actions, vintage och annat. Skitsvårt eftersom jag är så van med Lightroom. Sist jag jobbade i Photoshop var nog i första CS-version. Så det är några år sen sist.

Det finns färdiga actions att ladda hem, vilket jag gjorde för att få hjälp på traven. Sen har jag gjort mina egna, några är influerad av de actions jag gillade bäst. Sök på google efter Free actions for Photoshop CS så hittar du massvis.

Lr3Så här ser det ut i Lr när jag jobbar.

Jag gillar dock fortfarande mest om att jobba i Lightroom 3. Jobbar direkt i raw-filen hela tiden och känner mig säker i det programmet. Men med CS som är så stort, finns en helt ny värd av möjligheter att upptäcka, och det måste jag ju göra. Nyfiken som jag är =)

Inlägget är fullt av länkar, bara att klicka så hittar du 124 färdiga actions, videoguide till hur du gör egna, kortfilm om vad Raw-filer är m.m. Vassegoo’!

bloglovin

Entry Filed under: FOTO - Tips och trix, FOTO - Utrustning

2 Comments

Add your own

 • 1. Nathalie  |  januari 15th, 2011 at 13:41

  Lightroom verkar vara ungefär som Aperture (som jag använder). Mycket smidigare än Photoshop tycker jag. Även om Photoshop kanske är bättre på många sätt.

 • 2. admin  |  februari 14th, 2011 at 22:32

  Ja Lightroom är tidssparande. Mycket smidigt och snabbt. Möjligheterna till redigering är självklart större i photoshop CS, men jag behöver sällan den redigering som CS erbjuder. Så Lightroom funkar guld! Aperture har jag bara varit inne i nångång, vet på tok för lite om det.


Leave a Comment

hidden

Some HTML allowed:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed

Följ min blogg

 • bloglovin
 • Sök


  Fyll i och tryck enter

  Bloggar

  Familj
 • Fabian & Lo
 • Rebecca
 • Rickard
 • Vänner
 • Karin
 • Marie
 • Johanna
 • Fia