doingword.com

My first look

februari 16th, 2011

Mina första synpunkter på GF2:an efter att ha skjutit av några bilder och framkallat dem i Lr.

+

1. Skön i handen och känns rejäl med sitt metallhus.
2. Liten (inte mycket större än LX5/LX3) får plats utan problem i min lilla handväska. Känns otroligt smidigt i jämförelse med min Canon 5d mark II.
3. Lite drygt att menyhjulet är borttaget, dock har de löst det ganska smidigt genom att jag dubbelklickar på SET-knappen och kommer direkt till PASM. Fördelen med att det ligger under SET istället för ett fysiskt hjul på huset är att jag slipper “råka” komma emot hjulet och ofrivilligt ändra inställningar, vilket jag råkade göra på både GF1:an och LX3:an. Drygt! Så det här kanske bara är bra.
4. Jag testade iso från 100-6400. Det visade att jag kan gå upp till 1600 med de krav jag har vad gäller brusnivåer. Det tycker jag är klart godkänt! Iso 3200 och 6400 kommer jag inte använda. Iso 6400 ser heltaskigt ut. Inte användbart alls.
5. Filmningen är bättre än GF1:an. Nu följer fokusen med utan att slå i backen varje gång den ska hitta skärpan. I like!
6. RAW-filerna svarar fint på redigeringen i Lightroom.

GF2-2-1Panasonic Lumix GF2 + Panasonic 14/2,5

-

1. Med optiken 14mm/2.5 (som GF2:an kommer att säljas i kit med) känner jag mig begränsad. Skön vidvinkel men jag vill ju ha optiken 20/1.7 (som GF2:an INTE kommer säljas med). Detta stör mig enormt mycket då GF1:an såldes i kit med 20/1,7. Det betyder att jag måste köpa GF2-huset och optiken separat, inte i kit. Och det mina vänner, blir snordyrt. Inte bra, faktiskt en så stor punkt som gör att jag kanske avstår från ett köp…

Men jag gillar den (men med 20mm)! Jag ska ut och testa kameran här i veckan. Kommer jag bli så förälskad så priset inte längre spelar någon roll?

GF2-5-1Panasonic Lumix GF2 + Panasonic 14/2,5 + filter i Lr

Bilder med GF1:an och den underbara 20mm/1,7 hittar du här:
GF1
Torsdag part II
Lördag
Söndagsmorgon
Söndag i bilder
Måndag

bloglovin

Entry Filed under: FOTO - Tips och trix, FOTO - Utrustning


Leave a Comment

hidden

Some HTML allowed:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed

Följ min blogg

 • bloglovin
 • Sök


  Fyll i och tryck enter

  Bloggar

  Familj
 • Fabian & Lo
 • Rebecca
 • Rickard
 • Vänner
 • Karin
 • Marie
 • Johanna
 • Fia