doingword.com

Slutbetyg GF2

February 21st, 2011

Nu är min testperiod av GF2:an slut. Här kommer mina sista synpunkter:

1. Det kompakta huset och filmningen gillar jag mycket. Tycker även att brus på höga iso hanteras mycket bra.
2. Tyvärr faller den på priset (då den inte säljs i det kit jag vill ha) och handhavandet. Direktvalsratten saknar jag nått enormt. Blir tokig på alla menyer jag måste in i och touchskärmen gillar jag inte förutom i filmläget.

Mitt beslut blev:
Det blir inget köp av en GF2:a. Eftersom jag vill jobba med manuella inställningar och inte bryr mig så mycket om filmningen anser jag att jag får en riktigt prisvärd kamera i GF1:an i stället. Den är nu beställd =)

Vill bara tillägga att GF2:an är en grymt bra kamera! Filmfunktionen med touchfokusen är najs. Bildkvalitén är guld. Likaså är ju huset mindre och kompaktare. Men sättet jag jobbar med en kamera på gör att GF1:an passar mig bättre. Jag får ju optiken 20/1,7 utan att behöva lägga ut en förmögenhet samt hd-film och kan jobba mycket och snabbt med manuella inställningar.

GF1GF!-2Nu vill jag att den ska komma! Min nya lilla rese/extra kamera som typ alltid ska ligga i väskan. Den som väntar på nått gott…

bloglovin

Entry Filed under: FOTO - Utrustning,My everyday life

3 Comments

Add your own

 • 1. Camilla  |  February 21st, 2011 at 21:09

  hellå! Var med i dagens blogg och ta del av mina läsre. :) <3

  http://kmill.blogg.se/2011/february/dagens-blogg-4.html

 • 2. Madelen  |  April 7th, 2011 at 15:41

  Hej,
  Vad kul. Jag har i dagarna suttit och tänkt precis som du. Nu har jag iofs inte testat kamerorna som du verkar gjort men det lär bli en GF1 för mig också. Kul att läsa det här och få lite mer “kött på benen” innan köpet!
  Dessutom verkar din blogg väldigt trevlig med mycket foton så jag lägger genast till den bland mina favoriter. :)
  /Madelen

 • 3. admin  |  April 8th, 2011 at 14:26

  Åh vad kul Madelen att du ska köpa en GF1 också. Den är så underbar. Har min med mig typ överallt, jämt, haha!

  Och kul att du uppskattar min blogg! Ha det så gott.

  /camilla


Leave a Comment

hidden

Some HTML allowed:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed

Följ min blogg

 • bloglovin
 • Sök


  Fyll i och tryck enter

  Bloggar

  Familj
 • Fabian & Lo
 • Rebecca
 • Rickard
 • Vänner
 • Karin
 • Marie
 • Johanna
 • Fia